NBCC Lundli Camping:

Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) Lundli Camping ligger ved Østerkløft øverst i Valnesfjord i Fauske kommune. Den ligger i et vakkert friluftsområde like ved Sjunkhatten Nasjonalpark med mengder av muligheter for uteaktiviteter sommer som vinter. Om vinteren er dette ett av de mest besøkte områdene for skiturgåere fra Bodø, Fauske og omegn.

Plassen drives av NBCC avdeling Salten og er tilrettelagt for oppstilling av ca. 118 vogner. I tillegg er det også plassert ca. 50 vogner på ett privat område like ved Lundli Camping. Strøm og kabeltv er fremført til alle vognene. To servicebygg som inneholder toaletter og dusjmuligheter er også oppført. RiksTv har god dekning og Netcom sitt nett har 4G dekning!

I tilknyttning til plassen driver NBCC Salten en alpinbakke på ca. 800m med skitrekk, varmehytte og kiosk. Skitrekket er i vintersesongen åpent enkelte helger, vinterferie og påsken. Campingen er drevet på dugnadsprinsippet!

Her på siden blir det daglig lagt ut bilde slik at interesserte kan sjekke været og snøforholdene etc oppe på plassen.

Til høyre på siden finner du oversikt over turforslag, informasjon om Sjunkhatten Nasjonalpark, WEB kamera i nærheten, værmeldingen, og flere andre nyttige linker.

Ønsker du å leie plass der oppe, ta kontakt med NBCC avdeling Salten.

Kontakt meg gjerne for innspill eller annet, adressen finner du helt nederst på siden eller på Facebook.


tirsdag 21. september 2010

Sjekk gassen!


Etter flere tragiske campingulykker i det siste oppfordrer jeg alle til å sjekke gassanleggene for lekkasje og å montere gassalarm og røykvarsler i campingvogner og bo-biler. Det finnes flere gassalarmer på markedet som er en god og rimelig ekstra forsikring. De koster lite i forhold til hva ett eventuelt uhell ved gasslekkasje kan føre til. Flere forsikringsselskap selger slike alarmer. If og Gjensidige forsikring har egne nettbutikker. Andre nettbutikker som selger sikkerhetsutstyr selger også slike, les mere -HER- og -HER- eller den kan kjøpes hos nærmeste Caravanforhandler eller sikkerhetsbutikk. Røykvarsleren man monterer er av samme type som man har hjemme, men helst en optisk som ikke reagerer på steik-os fra kjøkkenet. Det finnes også mindre typer som -denne-.

En annen god sikkerhetsinvestering er å installere en lekkasjetester som denne:
 -
Denne gasslekkasje-testeren monteres ved gassflasken og sjekker om gasssystemet er tett. Enkel å installere og enkel i bruk. Fås kjøpt hos caravanforhandlere eller hyttebutikker som selger utstyr til gass. Gummislangen til gassflaska bør også sjekkes og skiftes viss den begynner å bli gammel eller morken og helst hvert 5. år. Les mere om gass-sjekk på sidene til Norsk Caravan Club.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar